11-06-2017 Vrienden Smartlappenkoor naar Son & Breugel

Het Vrienden Smartlappenkoor heeft zondag 11 juni jl. weer een succesvol optreden verzorgd tijdens het 14e Smartlappen- en Levensliederenfestival bij La Sonnerie in Son & Breugel. Het koor wist een gedeelde vierde plaats te bemachtigen voor de uitvoering van de act "De mooiste jaren komen nog".

La Sonnerie is gevestigd in het voormalige klooster van de Zusters Der Liefde. De accommodatie van La Sonnerie leent zich uitstekend voor een festival. In de tuinen staan twee podiums opgesteld en binnen zijn meerdere zalen beschikbaar om alle deelnemers op te vangen. Er is zelfs nog een complete kapel, waarin bij slechte weersomstandigheden kan worden opgetreden. De weergoden bleven de koren gelukkig goed gezind. Negen verschillende koren presenteerden op de twee podiums een onafgebroken programma. Naast het Vrienden Smartlappenkoor namen er koren uit St.Oedenrode, Tiel, Kerkdriel, Son en Breugel, Helvoirt, Enkhuizen en Oude Wetering deel aan het festival.

Het Vrienden Smartlappenkoor is bij La Sonnerie geen onbekende. Na een rustpauze van drie jaar deed het koor weer mee. Het was als vanouds druk en gezellig, de weersomstandigheden waren prima en de koren en het publiek genoten van de muziek. De middag werd afgesloten met een finale, waarbij elk koor een act moest uitvoeren. Voor de drie beste acts waren prachtige bekers te winnen. Het Vrienden Smartlappenkoor voerde als act uit de smartlap 'De mooiste jaren komen nog'. Deze smartlap gaat er over als je wat ouder bent om niet steeds achterom te kijken, maar de dag te plukken en het beste er van te maken. Een thema dat voor velen in deze tijd zeer actueel is.

De act werd goed uitgevoerd en het koor kwam daarmee op een gedeelde vierde plaats. De eerste prijs ging naar Smartlappenkoor Effe Anders uit Oude Wetering met de act 'Roodkapje'.

De organisatie was de mening toegedaan dat het Vrienden Smartlappenkoor, onder leiding van haar interim-dirigent ook op muzikaal gebied weer een topprestatie had geleverd en dat zij het koor graag weer terug wilde zien. De formule van het festival zal dan na 14 jaar wel anders worden. De acts zullen komen te vervallen en er zal op zangkwaliteit worden gejureerd. Reden om alvast toe te zeggen dat het Vrienden Smartlappenkoor volgend jaar opnieuw wil meedoen aan dit gezellige festival in Son & Breugel.

Agenda ...

Nieuws ...

2020-03-12 Voorzitterswissel bij het Vrienden Smartlappenkoor

Voorzitter Vrienden Smartlappenkoor heeft het stokje na 6 jaar overgedragen...

2019-15-12 Vrienden Smartlappenkoor zong in Loon op Zand tijdens de...

Op 15 december waren we uitgenodigd voor 3 optredens van...

2019-14-12 Vrienden Smartlappenkoor zong in Dongen tijdens de Kerstmarkt

Jeetje, wat een feest. Wat hebben we hier naar uitgekeken....

2019-11-03 Vrienden Smartlappenkoor zong in Helmond

Op 3 november vertrokken wij vol goede moed met een...

2019-07-07 Vrienden Smartlappenkoor zong in Oisterwijk

Het Vrienden Smartlappenkoor was door de Molenzangers uitgenodigd om deel...

Kamer van Koophandel nummer: 18057329
IBAN nummer: NL34 ABNA 0577 1206 54
Het koor is aangesloten bij de Bond voor Smart & Levensliederen onder relatienummer: 70705
© 2015 Vrienden Smartlappenkoor. All Rights Reserved.