Over ons ...

Vereniging "Vrienden" Smartlappenkoor uit Dongen (afgekort "Vrienden Smartlappenkoor") is een gemengd koor en bestaat  op 14 April 2022 al weer 24 jaar. Het koor bestaat momenteel nog uit 42 leden, twee accordeonisten, twee percussionisten, een basgitarist, een dirigent en een reserve dirigente. Ook het uitvoeren van een act gaat het Vrienden Smartlappenkoor goed af. In 2007 bij La Sonnerie in Son & Breugel en in 2009 bij 't Hazzo in Aalst werd de eerste prijs behaald. Voor een video-opname van deze laatste uitvoering klikt u op Act 't Orgel Speelt.

Act: 't Orgel Speelt

Over onze optredens ....

Het Vrienden Smartlappenkoor treedt tussen de 15 en 18 keer per jaar op. Traditie is dat het koor drie keer per jaar een optreden verzorgt voor de Dongense gemeenschap.Het koor neemt regelmatig deel aan gezellige korenfestivals in de omgeving en soms wat verder weg.

Carnavals optreden in de Volckaert ...

Onze sponsoren ...

Het Vrienden Smartlappenkoor waardeert haar sponsoren en wil deze nogmaals bedanken voor hun bijdrage in welke zin dan ook.

Over onze geluidsinstallatie ...

Het koor beschikt over een eigen geluidsinstallatie, geschikt voor binnen en buiten optredens, compleet met koormicrofoons en zelfversterkende monitors.Ook hebben we gelukkig onze eigen geluidsmannen John en Antoine die graag achter de knoppen staan.

Over de gezelligheid en sfeer ...

Gezelligheid en sfeer vindt plaats iedere dinsdagavond op de repetitie bij de Salamander te Dongen waarbij de stembanden getraind worden en de kelen gesmeert.Ons motto is: hoe meer zielen hoe meer vreugd! Hou jij ook van chille? Kom ons bezoeken op onze repetitieavond of bij onze optredens.

Gezellig Optreden te Dongen op het Looiersplein ...

Agenda ...

2023-11-25 Geertruidenberg, Mijzo!

Op zaterdag 25 November treden wij op in Mijzo te...

2023-12-22 Kerstoptreden Maria-Oord

Op vrijdag 22 December 2023 treden wij op in Mariaoord...