De geschiedenis van het koor ...

De Stichting Vrienden van de Dongelander Muzikanten besloot op 14 april 1998 een koor op te richten. Er meldden zich 35 leden waarvan de helft al lid was van de Vrienden van de Dongelander Muzikanten. Kees van Alphen werd aangezocht om de muzikale leiding op zich te nemen. Goof Smans meldde zich aan om het koor te begeleiden met zijn accordeon. De repetitieavond werd de dinsdagavond en als repetitieruimte werd gekozen voor “De Cammeleur”.

Hoe wij opgericht zijn ...

Op 17 november 1999 passeerde de akte van oprichting van de vereniging die als naam kreeg: Vereniging “Vrienden” Smartlappenkoor bij notariskantoor W.J.G. Leusink te Dongen. Het koor werd hiermee omgezet tot een zelfstandige vereniging en kwam daarmee los van de Dongelander Muzikanten. Op 18 november 1999 werd het koor ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 18057329. Een van de koorleden ontwierp het hierboven afgebeelde logo.

Wij hebben twee cd's uitgebracht !

Op 26 november 2000 werd de eerste CD van het koor gepresenteerd. De CD draagt de naam “Tranen aan de woeste zee”. Op 29 januari 2006 werd de tweede CD gepresenteerd. Deze CD draagt de naam “Om niet te vergeten”. Beide CD's zijn uitverkocht en dus niet meer verkrijgbaar. Dirigent Kees van Alphen ontving als dank voor zijn jarenlange inspanningen het eerste exemplaar en droeg zijn dirigentschap over aan zijn opvolger Ingrid van Gils.

De twee cd's zijn helaas niet meer verkrijgbaar ...

Wat liedjes...

Hieronder treft u wat liedjes aan die op de cd's staan. De liedjes zijn niet compleet. Het meest onbekende nummer is "De Duiventorenwals". Dit nummer is geschreven door weilen Goof Smans speciaal voor het koor waarin de duiventoren, de naam van een natuurgebied dat zich bevindt ten zuidwesten van Dongen en zich uitstrekt tot op het grondgebied van Rijen, in het licht wordt gezedt

Duiventoren Wals

CD uit 2000

Image

CD uit 2006

Image

Over onze dirigenten

In januari 2010 legde Ingrid van Gils het dirigentschap neer en kwam de functie vacant. Koorlid Jac van Vorstenbosch trad voorlopig op als waarnemend dirigent. Peter Bisselink trad in september 2011 aan als nieuwe dirigent. In november 2016 werd afscheid genomen van Peter Bisselink en in januari 2017 werd Peter Grootswagers interim-dirigent. Ingrid van Gils werd in maart 2017 vaste reserve dirigente. Peter heeft het koor naar een hoger niveau gebracht en door drukte helaas afscheid genomen eind januari 2020. Op dit moment staat het koor onder leiding van Piet van Althuis.

Ons schitterend combo...

Mariet Ooms trad in april 2002 als accordionist toe. Fo van Broekhoven is ook in 2002 gekomen als percussionist. Rini Marijnissen trad in maart 2003 toe als accordeonist. In december 2005 kwam bassist Willem Stoop het muzikale combo versterken. Goof Smans, accordeonist-vanaf-het-eerste-uur, nam eind april 2011 om gezondheidsredenen afscheid. In november 2011 is Jos van Es het accordeonteam komen versterken. Jac van Vorstenbosch, die tijdelijk prima onze nood-dirigent is geweest, slaat bij ons sinds 2013 de grote trom van het koor. Op 6 maart 2018 heeft onze Mariet afscheid genomen van ons koor. Wij waarderen het enorm dat Mariet ons koor al die jaren heeft gesteund.

Agenda ...

2023-11-25 Geertruidenberg, Mijzo!

Op zaterdag 25 November treden wij op in Mijzo te...

2023-12-22 Kerstoptreden Maria-Oord

Op vrijdag 22 December 2023 treden wij op in Mariaoord...