Over ons ...

Vereniging "Vrienden" Smartlappenkoor uit Dongen (afgekort "Vrienden Smartlappenkoor") is een gemengd koor en bestaat  op 14 April 2024 al weer 26 jaar. Het koor bestaat momenteel uit 40 leden, twee accordeonisten, een drummer, een basgitarist en een vaste dirigent.

Het koor voerde in het verleden diverse acts op en behaalde prijzen. In 2007 bij La Sonnerie in Son & Breugel en in 2009 bij 't Hazzo in Aalst werd de eerste prijs behaald. Voor een video-opname van deze laatste uitvoering klikt u op Act 't Orgel Speelt.

Act: 't Orgel Speelt

Over onze optredens ...

Het Vrienden Smartlappenkoor treedt inmiddels weer tussen de 5 en 10 keer per jaar op. Met de komst van Ries Alessie als dirigent en onze nieuwe accordionist Maiky Reuvers timmeren wij weer hard aan de weg. Het koor neemt ook regelmatig weer deel aan gezellige korenfestivals in de omgeving en met de bus gaan we wat verder weg.

De Engel Bewaarder ( 23 Maart 2024 )

Carnavals optreden in de Volckaert ...

Onze sponsoren ...

Het Vrienden Smartlappenkoor waardeert haar sponsoren en wil deze nogmaals bedanken voor hun bijdrage in welke zin dan ook.

Over onze geluidsinstallatie ...

Het koor beschikt over een eigen geluidsinstallatie, geschikt voor binnen en buiten optredens, compleet met koormicrofoons en zelfversterkende monitors.Ook hebben we gelukkig onze eigen geluidsmannen John en Antoine die graag achter de knoppen staan.

Over de gezelligheid en sfeer ...

Gezelligheid en sfeer vindt plaats iedere dinsdagavond op de repetitie bij de Salamander te Dongen waarbij de stembanden getraind worden en de kelen gesmeert.Ons motto is: hoe meer zielen hoe meer vreugd! Hou jij ook van chille? Kom ons bezoeken op onze repetitieavond of bij onze optredens.

Gezellig Optreden te Dongen op het Looiersplein ...

Agenda ...

2023-11-25 Geertruidenberg, Mijzo!

Op zaterdag 25 November treden wij op in Mijzo te...

2023-12-22 Kerstoptreden Maria-Oord

Op vrijdag 22 December 2023 treden wij op in Mariaoord...