2019-14-12 Vrienden Smartlappenkoor zong in Dongen tijdens de Kerstmarkt

Jeetje, wat een feest. Wat hebben we hier naar uitgekeken. Prachtige oude en nieuwe Nederlandstalige kerstliedjes zingen in Charles Dickens stijl tijdens de geweldig versierde Kerstmarkt in Dongen. En dat samen met je lieve vrienden van het Vrienden Smartlappenkoor. Kan het nog sfeervoller? Blije gezichtjes, rode koude neusjes, glinsterende oogjes en een lach op ieders gezicht. De lucht van vers gebakken oliebollen en glühwein. Voor mij is dit in ieder geval dé ultieme kerstsfeer beleving.

We waren uitgenodigd voor 3 optredens van een half uur. Nou, die kunnen wij met ons repertoire wel vol zingen hoor. Geen probleem. Wij werden door de mensen van de Cammeleur zéér hartelijk ontvangen. In de Cammeleur waren er 3 verschillende groepen die optraden, te weten Blaaskapel Hierzenwedan, Popkoor Spirit en Vrienden Smartlappenkoor.

Dat was voor mij nog wel even een dingetje, aangezien ik van beide genoemde koren lid ben en de optredens van deze 2 koren elkaar steeds afwisselden. Maar, u begrijpt het al, ik ben tè enthousiast om met één van de koren niet mee te doen. Dus, niet klagen maar dragen.

Alle deelnemers kregen in totaal 2 gezamenlijke kleedruimten toegewezen en daar konden we gebruik maken van een buffetje met koffie, thee, water en soep wat door het personeel was klaargezet. Was het op, dan werd het op verzoek gewoon weer aangevuld. Heerlijk. De spanning en de opgetogen sfeer was voelbaar. Eindelijk mochten we weer optreden. Want zeg nou zelf, daar repeteer je toch het hele jaar voor?

En een succes was het. Omdat onze vaste dirigent en onze interim dirigente beiden niet konden werd onze percussionist Jac van Vorstenbosch ingezet. Fijn dat we hem ook altijd nog achter de hand hebben. Bedankt Jac. In het begin was het uiteraard nog niet zo druk maar in de loop van de avond werd het gelukkig steeds drukker. Het publiek reageerde enthousiast en het werd een mooie avond.

Agenda ...

2022-07-03 - Optreden in Oisterwijk is helaas geannuleerd

Op zondag 3 Juli 2022 treden we op in Oisterwijk...

2022-07-10 - Optreden in Bemmel - loting loopt

Op zondag 10 Juli 2022 is er een muziekfestival: 'Bemmel...

Nieuws ...

2020-03-12 Voorzitterswissel bij het Vrienden Smartlappenkoor

Voorzitter Vrienden Smartlappenkoor heeft het stokje na 6 jaar overgedragen...

2019-15-12 Vrienden Smartlappenkoor zong in Loon op Zand tijdens de...

Op 15 december waren we uitgenodigd voor 3 optredens van...

2019-14-12 Vrienden Smartlappenkoor zong in Dongen tijdens de Kerstmarkt

Jeetje, wat een feest. Wat hebben we hier naar uitgekeken....

2019-11-03 Vrienden Smartlappenkoor zong in Helmond

Op 3 november vertrokken wij vol goede moed met een...

2019-07-07 Vrienden Smartlappenkoor zong in Oisterwijk

Het Vrienden Smartlappenkoor was door de Molenzangers uitgenodigd om deel...