2019-05-26 Vrienden Smartlappenkoor zong in Son en Breugel

Het Vrienden Smartlappenkoor heeft zondag 26 mei jl. weer een succesvol optreden verzorgd tijdens het 16e Smartlappen- en Levensliederenfestival bij La Sonnerie in Son & Breugel. Het koor wist de vierde plaats te bemachtigen.

La Sonnerie is gevestigd in het voormalige klooster van de Zusters Der Liefde. De accommodatie van La Sonnerie is sinds 2004 de officiële trouwlocatie van de gemeente Son en Breugel en is vanaf dat jaar ook de plaats voor het jaarlijks terugkerende Smartlappen- en Levensliederenfestival. Vanuit het gehele land trekken touringcars vol koorleden en muzikanten dan naar La Sonnerie. Het smartlappenfestival staat altijd garant voor een verrassende middag waar bezoekers genieten van de diverse koren en uit volle borst mee kunnen zingen. Het enthousiasme waarmee de zangers, zangeressen en muzikanten op het grote podium in de voortuin en in de binnenplaats staan te zingen is ongekend.

Sinds twee jaar is de formule om de onderlinge krachten van de koren te meten veranderd. Was het voorheen zo dat door elk koor een act moest worden uitgevoerd, wordt er nu een zangwedstrijd gehouden waarbij alle koren in de Kapelzaal van la Sonnerie voor een vakjury hun kwaliteiten moeten tonen. De Kapelzaal waarin enkele oude elementen nog steeds zichtbaar zijn, zoals het houten plafond, de grote glas-in-lood ramen, het altaar en de biechtstoel, leent zich door de prima akoestiek uitstekend voor een zangwedstrijd zonder microfoonversterking.

Het Vrienden Smartlappenkoor is bij La Sonnerie geen onbekende. Vanaf de start heeft het koor jaar bijna elk jaar meegedaan waarbij met de uitvoering van een act zelfs de eerste plaats werd veroverd. Het was dan ook spannend hoe er deze keer op zangkwaliteit met de elf deelnemende koren gejureerd zou gaan worden . De Waredo's uit Dodewaard, Beekse Smart uit Prinsenbeek en de Heydse Vismaatjes uit Ter Heyde Aan Zee vielen in de prijzen. Het Vrienden Smartlappenkoor eindigde op de vierde plaats.

Het was als vanouds druk en gezellig, de weersomstandigheden waren prima en de onderlinge contacten tussen de koren werden verstevigd. De organisatie was de mening toegedaan dat het Vrienden Smartlappenkoor ook op muzikaal gebied weer een topprestatie had geleverd en dat zij het koor graag weer terug wilde zien. Het Vrienden Smartlappenkoor is een van de weinige koren met een eigen muzikale begeleiding door een combo bestaande uit twee percussionisten, twee accordeonisten en een bassist. Het koor onderscheidt zich daarmee van de vele andere koren die doorgaans zingen met geluidsbanden. Het publiek weet deze begeleiding altijd enorm te waarderen.

 

Bekijk ook de foto's: Smartlappenfestival te Son en Breugel

Agenda ...

Nieuws ...

2020-03-12 Voorzitterswissel bij het Vrienden Smartlappenkoor

Voorzitter Vrienden Smartlappenkoor heeft het stokje na 6 jaar overgedragen...

2019-15-12 Vrienden Smartlappenkoor zong in Loon op Zand tijdens de...

Op 15 december waren we uitgenodigd voor 3 optredens van...

2019-14-12 Vrienden Smartlappenkoor zong in Dongen tijdens de Kerstmarkt

Jeetje, wat een feest. Wat hebben we hier naar uitgekeken....

2019-11-03 Vrienden Smartlappenkoor zong in Helmond

Op 3 november vertrokken wij vol goede moed met een...

2019-07-07 Vrienden Smartlappenkoor zong in Oisterwijk

Het Vrienden Smartlappenkoor was door de Molenzangers uitgenodigd om deel...

Kamer van Koophandel nummer: 18057329
IBAN nummer: NL34 ABNA 0577 1206 54
Het koor is aangesloten bij de Bond voor Smart & Levensliederen onder relatienummer: 70705
© 2015 Vrienden Smartlappenkoor. All Rights Reserved.